För arbetsgivare

Om oss

Akademikerjobb är en webplattform med attraktiva platsannonser som riktar sig till dig med en akademisk bakgrund (studerat minst 180 högskolepoäng, eller 120 "gamla" poäng, på universitet eller högskola). På akademikerjobb.se kan du som arbetssökande leta bland hundratals lediga jobb, medan du som arbetsgivare på ett effektiv sätt kan marknadsföra dina platsannonser på etablerade och nischade kanaler för att öka chanserna att hitta den perfekta medarbetaren för just ert företag.

Vi vänder oss främst till chefer, jurister, HR-personal, administratörer, ekonomer och samhällsvetare. Inom dessa kategorier når vi ut till dig inom såväl offentlig sektor som privat näringsliv.

Akademikerjobb grundades 2005 och är en del av koncernen HR North AB. Under alla år som stor aktör på den svenska marknaden för digitala platsannonser har vi haft en stabil och ständigt ökande tillväxt. Genom vår starka bas av medlemsutskick och våra samarbeten med välkända tidningar når vi ut till både den som aktivt och passivt söker jobb.

Är du akademiker? Boka en enkel jobbmatchning, så uppdaterar vi dig om alla lediga tjänster som matchar just dina önskemål.

I vårt nära samarbete med tidningen Chef som behandlar ämnen inom bl.a karriär och ledarskap når vi ut till alla Chefs 80 000 medlemmar via mailutskick varje onsdag. Vi sköter även jobbannonseringen på deras hemsida och exponerar kontinuerligt 10 annonser på såväl startsidan på Chef.se som bredvid samtliga artiklar. Det finns även möjlighet att boka annonsering i själva tidningen Chef genom oss. Tack vare detta samarbete når vi ut till närmare hälften av alla sveriges chefer med personalansvar.

Tidningen Fokus är ytterligare en tidning med vilken vi för ett nära samarbete, och sköter jobbannonseringen även på deras hemsida, Fokus.se. Fokus är ett nyhetsmagasin med veckobaserad publicering. Målgruppen läsare är nästan uteslutande akademiker och tack vare den stora spridningen av tidningen når vi en mer senior målgrupp akademiker såväl som de nya på arbetsmarknaden. Tidningen har mottagit Publicistklubbens Stora pris »för att ha återskapat ett utrymme i svensk press för det berättande nyhetsreportaget«. Medarbetare i tidningen har fått utnämningar för »Årets journalist«, »Årets krönikör« samt »Årets genombrott«. År 2009 blev Fokus.se »Årets tidsskrift – digitala medier«.

Vi arbetar även i nära kontakt med affärsmagasinet Miljö & Utveckling som är en oberoende och heltäckande miljötidning för näringslivet med ett tydligt nyttoperspektiv. Miljö & Utveckling behandlar ämnen inom miljödriven affärsutveckling, miljölagstiftning och miljöteknik.

I samverkan med den fristående facktidningen Kvalitetsmagasinet når vi ut till kunder inom områdena kvalitets- och verksamhetsutveckling. Kvalitetsmagasinet behandlar trender inom ledarskap, framsteg inom verksamhetsutveckling och förmedlar nyheter gällande kvalitetssystem.

Språktidningen är ytterligare en fristående facktidning med vilken vi samarbetar, denna samverkan leder till att vi når direkt till människor inom språkrelaterade yrken så som kommunikatörer, informatörer, lärare, journalister och många fler.

Genom dessa samarbeten kan vi nischa och publicera våra platsannonser direkt i målgruppsanpassade kanaler.

När du köper en annons på akademikerjobb.se så publiceras den även på Workey.se, Sveriges samlingsplats för jobbannonser.

Välkommen till oss på Akademikerjobb!

Kontakta oss

Ekonomi
Telefon: +46 (0) 8 588 977 72
E-post: ekonomi@akademikerjobb.se
Annonsering
Telefon: +46 (0) 8 586 147 38
E-post: annonsera@akademikerjobb.se
Övrigt
Telefon: +46 (0) 8 411 81 00
Fax: +46 (0) 8 586 147 69
E-post: info@akademikerjobb.se