Timvikarier till varierande och utvecklande assistansuppdrag

Platser: 1

Frösunda söker timvikarie för kunds räkning till en aktiv man i 40- årsåldern. Kunden är en man som har Down syndrom samt autism. Han bor i egen lägenhet och har assistans dygnet runt samt dubbelbemanning i samband vid aktiviteter utanför hemmet.

Som personlig assistent följer du honom genom dagen och är behjälplig vid omvårdnad såväl som vid aktiviteter. Under veckodagarna arbetar kund på daglig verksamhet varav din arbetsplats utöver arbete i det egna hemmet även förekommer på daglig verksamhet.

Kunden har ett stort behov av en strukturerad vardag och att de personliga assistenterna arbetar med framförhållning både löpande under dagen men även gällande aktiviteter som planeras längre fram.

Kund kommunicerar med teckenspråk och ett fåtal ord, därav är erfarenhet/utbildning i teckenspråk meriterande. De personliga assistenterna arbetar även med bildschema i vardagen tillsammans med kunden, vilket man får lära sig under inskolning om man som personlig assistent inte har tidigare erfarenhet av detta arbetssätt.

Vi söker dig som kan motivera och stödja kund i det dagliga allt från omvårdnad, planering av inköp, aktiviteter samt skötsel av hemmet. Sort ansvar ligger på dig som personlig assistent gällande planeringen av dagen och kontakter som kund själv inte kan ta, varav det är viktigt att man som personlig assistent har en utpräglad ansvarskänsla.

Som person bör du även vara mycket trygg i dig själv, tålmodig och motiverande. Du bör trivas med att arbeta enskilt som såväl i grupp och ha en god samarbetsförmåga då många beslut gällande förhållningssätt och arbetssätt fattas gemensamt i arbetsgruppen.

Du behöver även vara flexibel dels gällande din tillgänglighet för arbete men även i ditt förhållningssätt gentemot kund.

Krav

Att förstå och tala flytande svenska är ett krav

Körkort är fördelaktigt men inget krav.

Kunden befinner sig i lantlig miljö i samband med daglig verksamhet varav du ej bör vara allergisk mot hö eller djur

Utbildning och yrkeserfarenhet inom området är meriterande, men inget krav då vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet samt bistår med utbildning vid eventuellt behov.

Anställningsform
Timanställning/behovsanställning. Vikarie där du i första hand täcker upp vid ordinarie assistenters frånvaro, oplanerad som planerad.

Arbetstid/schema
Kund har personlig assistans beviljad dygnet runt samt dubbelbemanning vid aktiviteter utanför hemmet. Arbetstider är vanligtvis dagtid eller kvälls-och nattetid.

Under nattetid är kund beviljad jour/väntetid med 7,5 timmar. Jourersättning utbetalas för dessa timmar enl. kollektivavtal.

Lön
Timlön. Frösunda tillämpar individuell lönesättning enligt kollektivavtal.

Urval av inkomna ansökningar kommer att ska löpande!

Du ansöker och bifogar personligt brev samt CV endast via angiven länk
Läs mer om Frösunda som arbetsgivare på www.frosunda.se

Välkommen med din ansökan!
Kontaktpersoner

Marie Jonsson, Verksamhetschef
Telefon: 010-1303215Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Frösunda

Ansök härFöretag
Frösunda


Kategori
Hälsa och Sjukvård

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.