Projektanställning statistikhantering

Stiftelsen Svenska Filminstitutet har en ledande roll inom svensk film. Filminstitutets mål är att stödja produktion, distribution och visning av värdefull film, att bevara och tillgängliggöra det svenska filmarvet samt att representera den svenska filmen internationellt. Filminstitutet har även ett nationellt uppdrag att stärka filmkunnandet i landet och ge allmänheten ett utbud av film som präglas av en mångfald av berättelser.

Som en följd av den statliga filmpolitiken har Filminstitutets tillgång till biografstatistik förändrats. Insamling av underlag för stöd som är baserade på sådan statistik sker därför på annat sätt än tidigare. För att hantera detta och analyser knutna till statistiken söker vi en person till vår analysgrupp vid avdelningen kommunikation. Enheten består av tre medarbetare och anställningen är en projektanställning på heltid hösten 2019 med eventuell möjlighet till förlängning våren 2020 med tillträde så snart som möjligt.

Uppgifter:

Du ska ansvara för insamling och organisering av statistik från olika delar av filmbranschen som utgör underlag för stödgivning. I arbetet ingår också att utifrån den insamlade statistiken bidra till de analyser som enheten tar fram.

Din bakgrund:

Vi söker dig som har minst ett års erfarenhet från arbete med att hantera större datamängder. Du har god administrativ förmåga och trivs med att organisera och analysera större datamängder. Mycket goda kunskaper i Excel är ett krav och erfarenheter av QlikView eller liknande verktyg för att visualisera stora datamängder är meriterande liksom erfarenhet av avancerad analys. Även kunskap om och erfarenhet från filmbranschen är meriterande liksom erfarenheter från närliggande audiovisuella branscher och/eller kulturområdet.

Personliga egenskaper:

Du är noggrann, initiativrik och lösningsinriktad samt skicklig på att kommunicera i tal och skrift. Du bör också vara stresstålig samt bra på att snabbt sätta dig in i nya frågeställningar. Arbetet kräver god administrativ och organisatorisk förmåga.

Ansökan:

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och att du kan identifiera dig med våra värdeord – kunskap, respekt och mod. Filminstitutet vill vara en attraktiv arbetsplats som utmärks av en strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter för alla. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter då vi vill öka representationen i organisationen.

Ett personligt brev och CV ska vara oss tillhanda senast den 14 juni 2019. Sök tjänsten genom att klicka ”Sök tjänst”. Glöm inte att beskriva varför du söker tjänsten. Märk din ansökan med diarienummer SFI-2019-1706.

För ytterligare information om tjänsten kontakta Sofia Svensson, HR-generalist, 08-665 11 79 eller sofia.svensson@filminstitutet.se.

Fackliga företrädare är Tomas Johansson, ST, 08-665 11 35, och Torkel Stål, SACO, 08-665 11 40.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Svenska Filminstitutet

Ansök härFöretag
Svenska Filminstitutet


Kategori
Kommunikation och Information
Teknik och Ingenjörsvetenskap

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.