VILL DU ERSÄTTA STEFAN?

Platser: 1

Frösunda Omsorg AB bedriver i Göteborg daglig verksamhet, Frösunda Aktivitetshus, för personer som i vuxen ålder drabbats av en hjärnskada samt personer med Cerebral pares eller liknande funktionsnedsättning.

Vi driver en högkvalitativ verksamhet i Eriksberg, med syfta att skapa en meningsfull, stimulerande och utvecklande sysselsättning tillsammans med målgrupperna.

Vi söker främst en medarbetare för att komplettera teamet kring personer med Cp-skada eller liknande funktionsnedsättning men tjänsten innebär även att arbeta med personer med förvärvad hjärnskada. De flesta deltagare har personliga assistenter med som stöd. Teamarbete är centralt och du förväntas kunna arbeta väl tillsammans med andra såväl som självständigt.

Möjligheterna att själv styra arbetsuppgifternas karaktär är stor och det finns mycket utrymme att vara kreativ.

Så här kan en vanlig arbetsdag se ut:

8:00-10:00 Morgonmöte med ditt team där ni går igenom gruppens arbete, förändringar i mående hos deltagare, nya aktiviteter och fördelar arbetet mellan er. Mycket kan förändras från en dag till en annan och flexibla lösningar är mer regel än undantag för att vi ska bibehålla vår höga kvalité. Avstämning, fika och administration.

10:00 Du leder ett morgonmöte inför 35 personer; deltagare och assistenter. Ni pratar om hur dagen kommer se ut, vad det blir till lunch och om det har hänt något särskilt idag.

10:30 Du startar upp musikaktiviteterna; en deltagare ska skriva en sångtext, en annan ska spela in med kaossilator. En tredje ska tillsammans med sin personliga assistent planera sin musikvideo som ska spelas in nästa vecka. Vad behövs i form av rekvisita och inspelningsutrustning? Du går runt mellan dessa olika aktiviteter och ser till att tiden blir meningsfull för alla.

12:00 Pedagogisk lunch/egen lunch

13:00 Ny musikaktivitet med anpassat instrument

13:30 RGRM med 20 personer

15:00 Administrativ tid/redigering

Vår nuvarande musikhandledare arbetar med musikproduktion på många olika sätt. Du bör ha liknande erfarenheter och kompetens men vi blir gärna överraskade av någon med helt ny bakgrund.

Detta är önskvärd kompetens:

- Gedigen kunskap i Logic Pro X är en förutsättning

-  Inspelningsproduktion i (anpassad) studio

- Kunna skapa musikvideor tillsammans med deltagare

- Ensemble, gärna baserad på ny teknik/iPad.

- Tillsammans med övriga medarbetare utveckla, anpassa och leda aktiviteter inom musik, media och kultur anpassat efter arbetstagarnas förutsättningar, behov, intressen och önskemål. Du arbetar både på individnivå och med att utveckla verksamhetens gruppverksamhet. Du leder möten utan problem och tycker det är lätt och roligt att tala inför grupp

- Skapa och behålla goda relationer med deltagare, anhöriga, gode män, personliga assistenter, handläggare och övriga instanser. Delta i och leda uppföljningsmöten. Samverka med habiliteringen samt övriga nätverk.

- Tillsammans med övriga kollegor och ledning utveckla verksamhetens innehåll och kvalitet.

- Dokumentera enligt gällande lagstiftning/LSS.

- Du bör heller inte vara främmande för att arbeta i vår kreativa verkstad, bad, restaurang etc.

KVALIFIKATIONER:

- Musiker, musiklärare, musikterapeut eller liknande

- Du bör kunna spela gitarr och/eller piano helt obehindrat, helst ännu fler instrument.

- Gärna erfarenhet av instrumentanpassning, t ex bygelgitarr

- Mycket intresserad av ny teknik som kan användas för kreativt skapande

- Kreativt och lösningsfokuserat arbetssätt är ett krav

- Gärna erfarenhet av branschen med tillhörande lagstiftning och av målgruppen och gärna erfarenhet av AKK ( Alternativ och Kompletterande Kommunikation)

- Som person är du trygg, utåtriktad, strukturerad och kreativ utöver det vanliga.

ÖVRIGA ÖNSKEMÅL

Vi söker dej som är en initiativrik, engagerad person med ett stort hjärta, som brinner för att göra vardagen meningsfull för personer med funktionshinder. Du är en problemlösare som förstår vikten av snabb återkoppling och kommunikation. Du har inga problem med att växla mellan självständigt arbete och att arbeta tätt ihop i ett team.

Vi vill att du som söker är prestigelös, social, lösningsfokuserad och trivs med att samarbeta med andra. Vi förutsätter att du har ett stort intresse för människor och samhällsfrågor. Att du brinner för allas rätt till en meningsfull sysselsättning, det är självklart! Du vill vara med och skapa Sveriges allra bästa dagliga verksamhet. Hos oss blir "kundfokus" mer än något man pratar om på en planeringsdag -här är det vår vardag, varje dag.

Vi erbjuder dig en arbetsgrupp med en härlig stämning, kreativitet, mycket engagemang, skratt, nyfikenhet och omtanke om varandra. Ett arbetsklimat där vi tar hand om, ser varandra och vill varandra väl i både stort som smått.

Vår dagliga verksamhet har en kulturinriktning och vi har snickeri, musikstudio, friskvård, restaurang, media - och kulturgrupp, kreativ verkstad och kommunikationspass. Vi har en unik personalsammansättning med mycket hög kompetens och ambitionsnivå. Tillsammans med dedikerade kollegor får du möjlighet att arbeta konkret med att göra någons tillvaro bättre.

Vi hoppas du kan komplettera vårt team med idéer, kunskap och engagemang och mycket musik.

Varmt välkommen med din ansökan!

Intervjuer sker löpande.

Ring gärna vid frågor.

Ca 80 %
Kontaktpersoner

Embla Källfelt, VC
Telefon: 0101303177Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Frösunda

Ansök härFöretag
Frösunda


Plats
Göteborg


Kategori
Hälsa och Sjukvård

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.