Forsknings- och utvecklingsstrateg på NSVA

Vi som arbetar på NSVA vet att vi har ett av de viktigaste jobben som finns. Vi ska se till att det kommer rent vatten ur kranen och att det vatten vi släpper ut är fritt från gifter och föroreningar. Det är en uppgift som inte bara kräver den yppersta av kompetenser utan även ett stort ansvar från var och en av oss. Vilken uppgift du än har på NSVA så är din delaktighet och arbetsinsats en viktig del i det pussel som gör att vi kan leverera det resultat som samhället förväntar sig av oss. Med öppna dialoger och aktivt kunskapsutbyte lägger vi fundamentet för ett företag där kompetens, ansvar och arbetsglädje driver oss. Vi är idag 200 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

NSVA söker dig som vill leda, planera och utveckla vår forsknings- och utvecklingsverksamhet. Du kommer att samordna och kommunicera NSVAs strategiska utvecklingsbehov inom ramen för våra vattentjänster. Ditt uppdrag blir också att medverka till att forskning och innovation utvecklas i samverkan med kommuner, universitet och kommersiella aktörer i regionen.

Tjänsten innebär att du arbetar halvtid på vårt forskningsbolag Sweden Water Research, som ägs tillsammans med VA SYD och Sydvatten. Sweden Water Research bedriver forsknings-, utvecklings-, och innovationsarbete inom områden som är viktiga ur ett hållbart samhällsperspektiv. Forskningsbolaget arbetar i mycket nära samarbete med universitet och högskola, så det är viktigt att du är väl förtrogen med universitetsmiljön.

Du rapporterar direkt till VD med placering på vårt huvudkontor i Helsingborg.

NSVA strävar efter ett aktivt medarbetarskap, vilket innebär att ta ansvar för helheten, arbeta i team och utveckla egen och medarbetarnas kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill arbeta i enlighet med NSVAs värdeord; Kompetens, Arbetsglädje och Ansvar och Du har ett positivt och förtroendeingivande sätt och de sociala färdigheter som behövs för ett långsiktigt och framgångsrikt relationsbyggande. Det är viktigt att du är en drivande, kommunikativ och engagerad person.

Du har en akademisk bakgrund inom teknik eller naturvetenskap och har erfarenhet från projektledarskap i gemensamma svenska eller internationella forsknings- och utvecklingsprojekt. Du behärskar hur och var man ansöker om forskningsmedel, hur man rapporterar resultat och hur man hanterar en projektbudget. Du ska ha god kännedom om våra verksamhetsområden.

Körkort är ett krav.

I tjänsten kommer du att arbeta med säkerhetsklassad information. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer därför att genomföras i samband med anställning. Svenskt medborgarskap krävs, dubbelt medborgarskap är ok om det ena är svenskt.

Mer information

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde sker enligt överenskommelse, men gärna så fort som möjligt. Löpande urval sker i processen.

Har du några frågor är du varmt välkommen att ringa till VD Ulf Thysell 010-490 97 30.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Nsva