TOBE rekryterar Ekonomichef

Bransch: Ekonomi, Finans, Försäkring
Antal tjänster: 1

TOBE tillverkar tekniskt avancerade skalkläder för snöskoteråkare och skidåkare och anser sig branschledande på design och innovation. Kunderna har högt ställa krav på funktion och kvalitet avspeglar sig både design och val av material och leverantörer. Kläderna säljs genom dotterbolag, distributörer och e-butiker i främst Nordamerika och Skandinavien.

The men and women that choose our path and follow our trails are Vikings. They are not afraid of the cold or the wilderness. These modern day Vikings belong in the backcountry and thrive in the wild, be it on a snowboard, a snowmobile or a pair of skis. We keep them warm, dry and safe because it is what we do.

Arbetsbeskrivning

I din roll som ekonomichef kommer du att vara direkt underställd VD och ha verksamhets-, personal-, resultat och arbetsmiljöansvar. I personalansvaret ingår två ekonomiassistenter, varav en är placerad i Hammerdal och en i Denver USA. På kontoret finns också VD, en designer, en säljare och produktutvecklare/ansvarig säljare. I Denver finns VD, marknadsansvarig och två medarbetare på kundsupport.

Som ekonomichef kommer du att ansvara för att ekonomifunktionen byggs upp med stabila flöden och en tydlig logistik. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för hur ekonomifunktionen skall arbeta för att vara effektiv. Vidare kommer du att ta fram rapporter för beslut, jobba med löpande rapportering för att ha koll på företagets olika delar, såväl i Sverige som i USA. Ca 50% av arbetet består från löpande bokföring fram till årsbokslut för hela koncernen. Vi arbetar i SAP Business One. Din roll kommer att vara viktig, inte minst som bollplank mot VD.

Placeringsort: Östersund. Resor ingår i tjänsten och du förväntas vara i Hammerdal en till två dagar per vecka. Du behöver körkort i tjänsten. Räkna med ca 15 dagar/år i USA.

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk utbildning inom ekonomi, inriktning redovisning/revision med flerårig erfarenhet av ekonomiskt arbete från löpande bokföring till koncernbokslut. Vi ser med fördel på att du har erfarenheter från att ha arbetat inom varuproducerande företag (gärna inom klädbranschen) med export/import och kännedom om hur det fungerar att driva företag utomlands. Kunskap om e-handel är meriterande. Du är van att använda engelska i ditt arbete , såväl i tal som i skrift.

Som person är du positiv, driven och gärna sportintresserad. Du gillar att skapa struktur och bygga processer och flöden.

Ansökan och kontaktperson

Du söker tjänsten genom att registrera dina kontaktuppgifter och ladda upp CV och personligt brev på experis.se. Sök gärna så snart som möjligt då vi kan komma att intervjua redan före ansökningstidens slut. Sista ansökningsdag är 16 december.

Om du har frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult AnnaKarin Bergqvist på 070 - 377 02 63 eller via mail: annakarin.bergqvist@se.experis.com

Välkommen in med din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Experis