Projektledare med ambition att bidra till samhällsutveckling

Är du ingenjör inom energibranschen eller byggbranschen? Då har vi ett riktigt spännande jobb med stimulerande arbetsuppgifter där du får möjlighet att driva stora projekt som kommer att bidra till samhällsutveckling för oss alla. Du får vara med från beslut till färdig anläggning i ett spännande bolag som verkar i föränderlig bransch och som satsar på att utveckla sina medarbetare.

Projektgruppen på Kraftringen Nät – dina nya kollegor?

Vi i Kraftringens projektgrupp är en sammansvetsad grupp om åtta personer som jobbar med att framtidssäkra ett hållbart elnät i många år framöver. Vi har alla olika kompetenser och även om vår grupp består av specialistroller som projektörer, projektledare, projektbeställare, och projektkoordinator så arbetar vi tight tillsammans och med våra kollegor inom teknik och planering, anslutning, drift och underhåll samt nätmarknad.

Rent konkret hanterar Kraftringen Nät elnätet för ungefär 100 000 elnätskunder. Vi är i startgroparna för många spännande projekt där vi behöver stärka upp vår grupp ytterligare med en kompetent och driven kollega! Vi arbetar brett med allt från att göra projekteringar, övergripande projektledning för större projekt till att agera som beställare och kravställare till våra leverantörer. Det kan handla om allt från ombyggnationer av linjer eller hela stationer till nyanslutningar. Vår roll är att ansvara för projektutförandet när våra kollegor inom planering analyserat vilka byggnationer som ska göras.

Vår projektgrupp befinner sig i händelsernas centrum då vi har en beställar- och utförarfunktion i koncernen. Vi driver ett hundratal projekt på årsbasis – vissa enklare, andra mer komplexa och omfattande i både projektlängd, investering och kostnad. Hos oss får du möjligheten till en mångfacetterad och spännande tjänst som Projektledare där du får arbeta utifrån gruppens ambition att hela tiden växa och utvecklas i en föränderlig energimarknad. Vi jobbar tillsammans utifrån viljan att ständigt förtydliga, förenkla och förbättra projektverksamheten.

Ditt nya jobb

Som Projektledare kommer du att driva stora projekt från start till slut. Det innebär att du jobbar med alltifrån planering/projektering, teknisk analys, budgetering till slutbesiktning. Det är en bred roll där du inte bara får möjlighet att jobba med tekniken utan även utifrån ett kommersiellt fokus som inkluderar till exempel ekonomisk uppföljning och kundkontakt.

Vi tror att du trivs med att bidra till vårt fina teamarbete men att du även drivs av att arbeta självständigt med dina projekt. För dig är det naturligt att arbeta i projektform som kännetecknas av ett starkt leveransfokus och hög kvalitet. Du är också en van och skicklig förhandlare – du trivs i beställarrollen och är en tydlig och professionell kravställare i leverantörssamarbeten.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund. Du rapporterar direkt till vår projektchef Mattias. Tjänsteresor förekommer.

Din profil

  • Du har en högskoleutbildning alternativt en yrkeshögskoleutbildning
  • Minst tre års relevant arbetslivserfarenhet från bygg eller energibranschen
  • Erfarenhet av projektledning och ekonomiuppföljning
  • Kunskap om leveransbestämmelser, AB04, ABT 06
  • Kunskaper i entreprenadjuridik
  • B-körkort

Plus om du har

  • Kunskaper i EBR kostnadskatalog
  • Har arbetat med dp-power

Om Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller p www.kraftringen.se .

Din ansökan

Du ansöker med CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval, dock senast den 15 december. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Christoffer Hällefors, rekryteringskonsult på 070-200 25 90. Har du frågor om tjänsten kontaktar du Projektchef Mattias Karström, mattias.karström@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och det krävs godkänd register- och säkerhetsprövning, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627)Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Kraftringen Energi AB

Ansök härFöretag
Kraftringen Energi AB


Plats
Lund


Kategori
Projektledning

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.