Strateg med ansvar att framtidssäkra mätvärden till Kraftringen i Lund

Nu finns det en spännande öppning till en helt ny tjänst inom verksamhetsområdet Distribution där du som strateg inom mätning får möjlighet att utvecklas både operativt och strategiskt med starkt fokus på förändring. Ditt huvuduppdrag blir att ständigt förbättra och framtidssäkra kundvärdet av vår mätverksamhet!

Sök jobbet via Kraftrings hemsida här .

Om jobbet

Du kommer arbeta med strategiutveckling ur flera perspektiv. Det innebär dels att hålla ihop processerna för mätning men också att utvärdera, framtidssäkra och driva systemskiftet av helt nya processer och flöden. Ditt arbete kommer vara både strategiskt och operativt i syfte att ta fram och implementera strategier för hur vi mäter och använder mätarfunktionalitet – nu och i framtiden.

Du är processamordnare för samtliga mätvärdesrelaterade processer, vilket innebär att du säkerställer att processerna hålls samman ur ett helhetsperspektiv och att de ständigt utvecklas i riktning mot uppsatta mål och en föränderlig framtid.

Exempelvis kommer du ansvara för att tillsammans med systemägarna/IT utveckla systemstödet optimalt. En annan uppgift blir att vara kontaktperson mot leverantörer för att tillsammans med dem utveckla relationer, processer och avtal utifrån ett strategiskt och taktiskt perspektiv.

Du kommer vara en naturlig nyckelspelare i hela organisationen med målet att bidra med kunskap och kompetens utifrån vilka prioriteringar som behöver göras för att nå rätt insamlingsnivå på mätvärden och framtidssäkra funktionaliteten inom mätning.

Din profil

För att trivas och lyckas med ditt uppdrag drivs du av att hantera både strategier och operativa aktiviteter på kort och lång sikt. Du är skicklig på att identifiera och möta både interna och externa krav och förväntningar på mätare och mätning.

  • Teknisk utbildning. Högskoleutbildning är meriterande men inte ett absolut krav.
  • Mångårig arbetslivserfarenhet inom mät och nät på både operativ och strategisk nivå eller relevant erfarenhet inom något av områdena energi/el/vatten/gasverksamhet/fjärrvärme
  • Erfarenhet från en ledande roll inom verksamhetsutveckling, förslagsvis projekt-eller processledning.
  • Goda kunskaper i svenska

Plus om du har:

  • Utbildning inom process-och/eller projektledning/ ekonomi
  • Arbetslivserfarenhet som nätstrateg alternativt projektledarroll inom nätmarknad
  • Erfarenhet av avtalstecknande och uppföljning på strategisk och taktisk nivå

Om dig

Vi söker dig som vill driva förändring och kan ta ett helhetsgrepp gällande processer och utvecklingsarbete. Du trivs som bäst i en miljö där hållbarhet och förändring står i fokus och där du har en nyckelposition med många kontaktytor. Som person är du trygg och säker i att mål uppnås genom hög samarbetsvilja och relationsskapande.

Du arbetar analytiskt, affärsmässigt och håller en hög grad av struktur i ditt arbete. Du vinner lätt förtroende, vill göra skillnad och är en god pedagog med en tydlig förmåga att entusiasmera och skapa motivation till förändring.

Kom och jobba hos oss!

Som vår nye medarbetare kommer du att spela en betydelsefull roll, både för dagens kunder och för kommande generationer.

Här på Kraftringen kommer du att få många möjligheter till professionell och personlig utveckling. Stämningen är avslappnad och vänlig med gott om plats för både skratt och arbete. Väljer du att bli en del av oss kan vi utlova många nya, smarta och trevliga kollegor att dela arbetsplats med.

Vill du också vara med och bidra till ett mer hållbart samhälle? Hör av dig, vi ser fram emot att lära känna dig.

Din ansökan

Du ansöker med CV och personligt brev via https://karriar.kraftringen.se/jobs/192639-strateg-med-ansvar-att-framtidssakra-matvarden-till-kraftringen-i-lund . Vi arbetar med löpande urval, skicka därför in din ansökan redan idag!

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- och drogtest på slutkandidat inför anställning. Tjänsten kan vara säkerhetsklassad vilket innebär att en registerkontroll och eventuell säkerhetsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen genomförs innan anställning.

Vill du veta mer om tjänsten? Kontakta rekryterande chef Daniel Stendahl på daniel.stendahl@kraftringen.se .

I denna rekrytering samarbetar vi med Roi Rekrytering. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta rekryteringskonsult Christoffer Hällefors christoffer.hallefors@roirekrytering.se .

Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökan via e-post, samt att vi vänligt men bestämt avsäger oss samtal från rekryteringsföretag.

Välkommen med din ansökan!

Om oss

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller på www.kraftringen.se .Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Kraftringen Energi AB

Ansök härFöretag
Kraftringen Energi AB


Plats
Lund


Kategori
Projektledning
Teknik och Ingenjörsvetenskap

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.