Underhållsstrateg till Kraftringen

Har du ett intresse för strategifrågor? Vill du vara med att påverka beslut framåt? Vi söker nu en Underhållsstrateg som vill leda Kraftringen Näts strategiska underhållsarbete framöver!

Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma i Skåne. Vi har cirka 300 000 energikunder och 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller p www.kraftringen.se .

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret i Lund.

Ditt nya jobb
Som Underhållsstrateg hos oss på Kraftringen kommer du att leda arbetet med att sätta upp och driva Kraftringen Näts underhållsarbete, från strategi till utförande. Du kommer även att ta fram, utveckla och utvärdera de verktyg som vi behöver för att bedriva vårt underhållsarbete på det mest resurs- och kostnadseffektiva sättet.

I rollen kommer du bl.a. att:

  • Se över, utmana och uppdatera strategier, rutiner och andra styrande dokument.
  • Se till att dessa rutiner efterföljs och utveckla underhållsarbetet fortlöpande
  • Arbeta fram ökad tydlighet i fördelning av ansvar och ägandeskap i arbetsuppgifterna
  • Utveckla våra system så att hanteringen blir effektiv
  • Kravställa till våra entreprenörer att de dokumenterar och registrerar så det passar våra system
  • Föra en kontinuerlig affärsmässig dialog med våra entreprenörer för att följa upp gällande avtal
  • Komplettera vårt anläggningsregister (DpP) tillsammans med vår dokumentationsavdelning

Du kommer arbeta i nära samarbete med chefen för Drift och Underhåll, Nätstrategen och Mätstrategen för att ta fram resursförslag och rekommendationer framåt för den strategi som arbetas fram. Du förväntas även kunna bidra med värdefulla insikter och rekommendationer till Kraftringen Näts ledningsgrupp gällande det strategiska underhållsarbetet för Kraftringen Nät.

Teamet du ingår i består av ingenjörer inom drift och underhåll som arbetar mer operativt, men tillsammans skapar ni värde för att förbättra och utveckla vårt underhållsarbete.

Din profil
Vi tror att du har några års dokumenterad erfarenhet av strategiskt underhållsarbete. Vi tror också att du har högskoleutbildning alternativt en yrkeshögskoleutbildning inom elkraft, bygg eller industri. Erfarenhet från elkrafts-eller elproduktionsbranschen är meriterande men även processindustribranschen är relevant. Kanske arbetar du som underhållsingenjör idag och vill ta ett nästa kliv till mer strategiskt ansvar?

Du har en förmåga att se helhetsbehov och därefter göra rätt prioriteringar. Du har även en god förmåga att leda dig själv och andra. I ditt arbete är du kommunikativ och bekväm i att ifrågasätta etablerade tillvägagångssätt. Du är inte rädd för att föra fram dina åsikter men agerar också lyhört inför dina medarbetares idéer och du har en utpräglad pedagogisk förmåga.

Om du är en person som brinner för strategiska frågor, vill ta en ledande roll och påverka hur vi arbetar med underhåll, då tror vi att detta kan vara rollen för dig. Hos oss får du vara med och påverka Kraftringens väg framåt!

Låter detta intressant? Välkommen in med din ansökan!

Din ansökan
Du ansöker med CV och personligt brev. Vi arbetar med löpande urval, så vänta inte med att skicka in din ansökan. Om du har några frågor gällande din ansökan och vår rekryteringsprocess, kontakta Christoffer Hällefors, rekryteringskonsult på christoffer.hallefors@roirekrytering.se .

Har du frågor om tjänsten kontaktar du chef för Drift-och Underhåll Johan Persson, johan.persson@kraftringen.se

Kraftringen gör bakgrundskontroller samt alkohol- & drogtest på slutkandidat inför anställning. Tjänsten är säkerhetsklassad och det krävs godkänd register- och säkerhetsprövning, enligt säkerhetsskyddslagen (1996:627)

Om Kraftringen

Kraftringen är ett energibolag med ambitionen att leda utvecklingen av framtidens energi. Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Kraftringen ägs av kommunerna Lund, Eslöv, Hörby och Lomma. Har cirka 300 000 energikunder och runt 500 medarbetare. Vi erbjuder lösningar inom el, värme, kyla, gas, fiber, entreprenad och andra energirelaterade tjänster. Du hittar oss alltid i närheten eller p www.kraftringen.se .Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Kraftringen Energi AB

Ansök härFöretag
Kraftringen Energi AB


Plats
Lund


Kategori
Data och IT

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.