Kundorienterad Technical Support – Water Treatment till Brenntag Nordic

Har du nyligen tagit examen inom kemi/biologi/miljö/maskinteknik och är redo att starta din karriär, alternativt har du arbetat inom VA och söker nu din nästa utmaning i arbetslivet? Söker du ett arbete där du bidrar till samhälls- och miljönytta, och där hållbarhetsfrågor kommer vara fokus framöver? Trivs du med frihet under ansvar och vill verka i en roll där du får spendera mycket tid hos kund och tillsammans med både kund och kollegor ta fram metoder för att behandla vatten?

Vi söker dig som vill använda din tekniska förståelse och sociala förmåga till att hjälpa våra kunder, och på sikt vinna fler affärer, i rollen som Technical Support med placering i Malmö.

Om tjänsten

Brenntag Nordic är en av de ledande distributörerna i världen av kemikalier, tillsatser och råvaror. I denna roll konsulterar du kunder inom industrin såväl som kommunalt i uppdrag och förfrågningar inom vattenbehandling. Vi har en bred produktportfölj som inte är begränsad till Water Treatment, en konkurrenskraft som möjliggör att vi kan hjälpa våra kunder med flera olika typer av applikationer.

Teamet inom Water Treatment består idag av tre personer och vi söker nu en ersättare till en teamkollega som går vidare inom bolaget.

Du utgår från vårt huvudkontor i Malmö med tillgång till tjänstebil och besöker kunder i en region som innefattar södra Sverige och Danmark. Du befinner dig på resande fot ungefär tre dagar i veckan (dagsresor och övernattningar beroende på kunds placering).

Arbetsuppgifter

Som Technical Support kommer du besöka Brenntags kunder både inom industrin (livsmedels-, läkemedels-, pappers- och massaindustrin) samt kommunalt. Området Water Treatment är viktigt ur ett samhälls- och miljömässigt perspektiv då vi hjälper kunder med angelägna frågor som exempelvis förhindring av sjukdomsspridning och säkerställande av kvalitativt dricksvatten. Hållbarhetsfrågor kopplat till våra produkter står högt på vår agenda.

Ditt huvudsakliga ansvar är att förstå kundens problem kring vattenbehandling för att sedan föreslå och konsultera lösningar utifrån vår produktportfölj. Kundstocken består av både befintliga och nya kunder. Ditt arbete går framförallt ut på:

  • Genomföra kundbesök i din region
  • Utföra labbstudier, oftast ute hos kund
  • Rådgöra kring vilka av våra produkter som kan lösa kundens problem
  • Medverka vid pilot- och fullskaletester
  • Konsultera kring tekniska frågor så som dosering och applikation

Du rapporterar till Nordic Business Development Manager Water Treatment.

Utvecklingsmöjligheter

Detta är en perfekt roll för dig som vill utvecklas inom området Water Treatment och trivs i en kundorienterad roll. Du kommer att bredda ditt nätverk då du träffar många spännande och olika typer av kunder.

Den första tiden kommer du att gå bredvid och få stöttning av befintliga teammedlemmar för att få en god introduktion till våra produkter och hur de kan tillämpas ute hos kund.

På sikt finns det många vägar att gå inom bolaget. Kanske vill du bli specialist och produktchef, alternativt gå vidare in i en säljroll med ännu närmare anknytning till kunderna? Hos oss blir du del av ett internationellt bolag där det kommer att finnas goda utvecklingsmöjligheter för en person med rätt motivation och drivkraft.

Vi söker dig som

  • Har en högskoleutbildning inom kemi/biologi/miljö/maskinteknik alternativt tidigare arbetslivserfarenhet inom vattenbehandling
  • Har ett starkt intresse att vidareutvecklas inom Water Treatment
  • Har B-körkort
  • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Som person är du nyfiken, initiativtagande och har ett tydligt driv framåt. Det är naturligt för dig att utveckla nya relationer och du är bekväm med att kommunicera på alla nivåer i ett företag, oavsett om du är ute på provtagning i produktion eller sitter i ett kundmöte. Vidare är du problemlösande då du kan hamna i nya situationer där du behöver ställa rätt frågor och analysera samt bryta ner problem. Du är tävlingsinriktad och resultatorienterad och tycker om att bidra till att ditt team, såväl som företaget i helhet, gör nya affärer!

Ansökan

Du ansöker genom att fylla i formuläret. Vi ser fram emot din ansökan snarast möjligt, dock senast 2019-01-31.

Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta rekryteringskonsult Jonna Warnerbring ( jonna.warnerbring@roirekrytering.se / +46707956090).

Vid specifika frågor om tjänsten eller bolaget, vänligen kontakta Nordic Business Development Manager Hjalmar Loeb ( hjalmar.loeb@brenntag-nordic.com / +46703684475).

Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökningar via e-post. Start snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Om Brenntag

Brenntag är global marknadsledare inom distribution av kemikalier. Företaget är baserat i Tyskland och har en internationell räckvidd. Vi kombinerar ett globalt nätverk med ett lokalt utförande, och hanterar komplexa leveranskedjor för både leverantörer och kunder genom att förenkla tillgången för tusentals produkter och tjänster. Därför är Brenntag branschens effektivaste distributör – och vi efterlever verkligen vår filosofi: “ConnectingChemistry”.

Brenntag består av ett globalt nätverk utspritt på fler än 550 platser i 74 länder. Företaget har en global arbetsstyrka på cirka 15 000 personer, och omsatte 10,5 miljarder EUR under 2016.

Brenntag Nordic har omkring 390 anställda lokaliserat på kontor och lager i Sverige, Danmark, Finland och Norge. I Sverige har vi omkring 140 medarbetare på kontor och lager i Borås, Frövi, Täby, Kalmar samt Malmö där det svenska huvudkontoret är beläget.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Brenntag Nordic AB

Ansök härFöretag
Brenntag Nordic AB


Plats
Malmö


Kategori
Forskning/Utveckling
Miljö
Teknik och Ingenjörsvetenskap

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.