HR-koordinator/generalist till ENERCON!

Vill du arbeta i en spännande roll där du är med och utformar vår framtida verksamhet? Är du utbildad inom HR samt har något års erfarenhet från rekrytering och/eller andra HR-relaterade arbetsuppgifter? Söker du en spännande utmaning i ett globalt företag som vill bidra till att skapa en bättre och hållbar framtid? Då är det dig vi söker!

ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen och vi är stolta över vår verksamhet som bidrar till en bättre värld! Vi erbjuder dig en möjlighet att tillträde en spännande roll med ett sammansvetsat team som alla är goda ambassadörer för ENERCON!

Rollen

I rollen som HR-koordinator/generalist på ENERCON kommer du arbeta med vanligt förekommande arbetsuppgifter inom HR-området. Bolaget befinner sig på en spännande resa och rekrytering kommer därmed vara ett av dina huvudsakliga ansvarsområden inledningsvis. Du kommer delta på rekryteringsmässor där du får möjlighet att nätverka med våra framtida kollegor och i rollen ingår även att stötta rekryterande chefer i rekryteringsprocessen samt utveckla och driva rekryteringsprocessen framåt. Tillsammans med övriga HR-teamet kommer du även medverka i arbetet med onboardingprocessen av nyanställda, driva arbetsmiljöfrågor samt hantera rehabiliteringsärenden.

Som HR-koordinator/generalist kommer du fungera som HR-stöd för cheferna inom organisationen där din uppgift är att supportera, utveckla och utmana. Du har stor möjlighet att påverka och utveckla vår HR-enhet genom att medverka i HR-projekt.

Som HR-koordinator/generalist på ENERCON ingår också att:

  • Kommunikation och samarbete med det internationella HR teamet i Tyskland där vårt huvudkontor finns
  • Utveckla HR-funktionen genom att identifiera förbättringsområden och kommunicera detta till organisationen
  • Aktiv delta och leda diverse HR-projekt relaterade till utvecklingen av HR-processer, policys och digitala HR-system
  • Löpande personaladministration och dokumentation
  • Vid behov vara behjälplig i andra förekommande arbetsuppgifter på HR-avdelningen

Som HR-koordinator/generalist på ENERCON kommer du ingå i ett HR-team som arbetar såväl mot Sverige som Norge och Finland. Du kommer utgå från det nordiska huvudkontoret i Malmö och det förekommer visst resande i tjänsten. Tjänsten är placerad på ENERCONs nordiska huvudkontor i Malmö och du rapporterar direkt till HR Managern.

Din bakgrund

Vi söker både dig som har en akademisk utbildning inom HR, PA eller motsvarande samt något/några års erfarenhet av HR-relaterade arbetsuppgifter. Vi ser det som särskilt meriterande om du har erfarenhet från rekrytering då rollen inledningsvis kommer ha stort fokus på det.

Eftersom du kommer vara delaktig vid onboarding av nyanställda samt fungera som kontaktperson för cheferna avseende frågor rörande medarbetarna vill vi att du har kunskap om lagar och avtal inom det arbetsrättsliga området.

Du navigerar vant inom olika affärssystem, har goda kunskaper i Officeprogrammen och vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av SAP.

Då du kommer ingå ett nordiskt team i ett globalt företag ställer tjänsten krav på mycket goda kunskaper i svenska och engelska – såväl i tal som skrift. Det är meriterande om du har kunskaper i tyska. Tjänsten förutsätter att du har körkort B.

Personliga egenskaper

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper! Vi söker dig som brinner för HR och rekrytering. Du är nyfiken, driven och har lätt för att bygga relationer – såväl internt som externt. Du trivs i en nätverkande roll där du får möjlighet att knyta nya kontakter och är inte rädd för att ta egna initiativ. Du har ett öga för detaljer och trivs i en planerande roll där du får möjlighet att strukturera upp din egen vardag. För att lyckas i rollen hos oss tror vi att du trivs i ett arbete med högt tempo och ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Då ENERCON verkar inom en bransch som är ständig förändring förutsätter det att du trivs i den typen av miljö och har inga problem med att vara flexibel och byta fokus när det behövs. Då tjänsten innefattar kontakt med ett flertal intressenter så som chefer, medarbetare och kandidater förutsätter det att du är en skicklig kommunikatör, serviceminded och inte minst inger förtroende!

Vi erbjuder

ENERCON erbjuder dig en spännande arbetsplats inom en bransch som är i ständig utveckling och som är mån att bidra till att skapa en hållbar värld och tillvara jordens resurser!

Vi erbjuder en tillsvidareanställning på kontoret i Malmö. Vi har kollektivavtal och erbjuder friskvårdsbidrag. Vi är måna om att du ska trivas hos oss och din anställning kommer inledas med en introduktion.

Tillträde sker med hänsyn till uppsägningstid.

Om Enercon

En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen.

Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Alois Wobben grundande företaget 1984. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö.

Mer information om koncernen finner du på: http://www.enercon.de/en/home/

Ansökan

Vi tillämpar löpande urval så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag! Du ansöker genom att klicka på ”Sök tjänst”. Observera att vi inte tar emot ansökningar per e-post.

För frågor rörande rollen eller företaget kontakta rekryteringskonsult Emilia Westberg på 0721 80 12 90.

Vi ser fram emot din ansökan!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
ENERCON GmbH Filialen

Ansök härFöretag
ENERCON GmbH Filialen


Plats
Malmö


Kategori
Human Resources
Juridik

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.