Project Controller till ENERCON

Ser du dig som en kommunikativ och driven ekonom med en god analytisk förmåga och business mindset? Har du erfarenhet från byggbranschen och trivs med att arbeta i projektform där du får hantera många uppgifter parallellt?

Vi söker dig som vill axla ansvaret som vår nya Project Controller!

ENERCON är ett av de ledande vindkraftsföretagen i världen och vi är stolta över vår verksamhet som bidrar till en bättre värld! Vi erbjuder nu dig möjligheten att tillträda en nyinrättad roll i ett unikt positionerat bolag i branschen.

Om rollen
Som Project Controller hos oss på ENERCON arbetar du nära verksamheten i team med Projektledare och Construction manager. Tillsammans ansvarar ni för olika vindkraftsprojekt som varierar i storlek och omfattning. Du kommer i din roll ha det ekonomiska ansvaret där du är väl insatt i de projektspecifika detaljerna - från att initiera och utarbeta den övergripande budgeten till analys och uppföljning.

Du kommer exempelvis att:

 • Initiera och utvärdera den övergripande projektbudgeten samt kontinuerlig uppföljning gentemot budget
 • Samordna den slutliga projektbudgeten med olika avdelningar samt se till så att godkännandeprocessen följs
 • Tillhandahålla kassaflödesprognoser
 • Övervaka den övergripande projektplaneringen, projektets framsteg och stödja projektledare
 • Förbereda kostnadsprognoser per månad och helår samt utfallsanalys
 • Initiera och diskutera förväntade avvikelser i budget med projektledare och tillsammans komma fram till åtgärder
 • Informera interna intressenter kring projekt och dess utveckling
 • Analysera projektresultat, utarbeta rapport och säkerställa att dess resultat finns tillgängligt för andra projekt

Du kommer initialt att arbeta mot Sverige och på sikt även Norge och Finland. Tjänsten är placerad vid huvudkontoret i Malmö och du rapporterar till CFO. Ett färre antal resor i tjänsten kan vid tillfälle förekomma för att exempelvis besöka projekt eller vårt globala HQ i Tyskland.

Om dig
Vi söker dig med:

 • Högskole-/universitetsexamen inom ekonomi eller motsvarande
 • Några års erfarenhet av en liknande roll gärna från byggbranschen eller liknande
 • Van användare av Excel
 • Obehindrade språkkunskaper (tal och skrift) i svenska och engelska

Meriterande:

 • Arbetslivserfarenhet från internationellt bolag och/eller roll med internationella inslag
 • Kunskaper i SAP
 • Tyskakunskaper

För att lyckas i rollen söker vi dig som är driven och van att ta egna initiativ. Du trivs med att arbeta självständigt och tar ansvar för att lösa de uppgifter som faller på ditt bord.

För att lyckas i rollen ser vi vidare att du är kommunikativ och trivs i samarbetet med andra för att nå gemensamma mål. Hos oss erbjuds möjligheten att träda in i en helt ny roll. Det innebär att du redan från start ges goda möjligheter att forma din roll och vara med och påverka våra interna och externa processer.

Ansökan
Känns det som en match? Då ser vi fram emot din ansökan. Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifogar CV och personligt brev. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt, dock senast 2019-05-07.

Vid frågor om ansökan eller nästa steg i processen vänligen kontakta Roi Rekrytering: Amanda Johansson på amanda.johansson@roirekrytering.se / 0732- 33 11 90 eller Jonna Warnerbring på jonna.warnerbring@roirekrytering.se / 0707-956090.

Vid mer specifika frågor om företaget eller tjänsten vänligen kontakta CFO David Rosberg på ENERCON GmbH – Sweden: david.rosberg@enercon.de eller 0701 – 42 24 52.

Om oss
En av vår tids mest ansvarsfulla uppgifter är att ta tillvara de resurser i form av jord, vind och vatten som finns på jorden för att ur dem skapa ren energi. ENERCON har genom sin vindkraftteknologi antagit utmaningen att bidra till en bättre framtid. Innovation, kvalitet och säkerhet har starkt bidragit till våra framgångar och vi är idag ett av de ledande vindkraftföretagen i världen.

Motiverad personal och kunder har bidragit till ENERCONs globala framgång med produktionsanläggningar på tre kontinenter och marknadsrepresentation i 46 länder. ENERCON är ett familjeföretag som idag ägs av en stiftelse. Huvudkontoret ligger i Aurich i Nordvästra Tyskland, staden där uppfinnaren Alois Wobben grundande företaget 1984. Vårt nordiska huvudkontor ligger i Malmö.Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
ENERCON GmbH Filialen

Ansök härFöretag
ENERCON GmbH Filialen


Plats
Malmö


Kategori
Bank, Finans
Ekonomi
Försäkring

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.