CFO/Ekonomichef till klimatsmart tillväxtföretag i Malmö

CFO till klimatsmart tillväxtföretag i MalmöVill du, liksom vi, spara CO2 och att miljön ska vara bra även till våra framtida generationer? Paxxo är familjeföretaget som bryr sig som sina medarbetare, kunder och miljön. En fungerande och framgångsrik arbetsplats är en plats där medarbetare mår bra och är motiverade. Våra medarbetare får vara delaktiga i skapandet av framtidens Paxxo.

Ta dig an framtiden tillsammans med oss!

Paxxo vill inspirera till smartare, mer hållbara och bättre arbetsmiljöer globalt. 70 % av produktionen exporteras i dagsläget till Europa, USA och Australien. Det råder stor internationell efterfrågan på de miljösmarta avfallslösningarna och 2018 nådde Paxxo en omsättning på över 100 Mkr. Vi slår oss dock inte till ro och är nöjda utan vill att fler ska få möjlighet att prova våra produkter. Vi kan göra mer för miljön och arbetsmiljön. Paxxo har genom åren haft en kontinuerlig tillväxt, en bra lönsamhet och en god ekonomi. Vi har haft kreditbetyget AAA i över 20 år.

Produkterna ger en hygienisk, effektiv och klimatsmart hantering av avfall inom allt från industri till detaljhandel, restaurang och sjukvård. Försäljning, produktion och utveckling finns i Malmö och ett dotterbolag med lager och försäljning finns i Atlanta, USA. Paxxo är certifierat enligt ISO 9001 och ISO 14001 och arbetar ständigt med att miljöanpassa företaget och produkterna.

Tillverkningen är till stora delar automatiserad med egenutvecklad teknik i företagets lokaler i Östra Hamnen, Malmö.

Om rollen

Gillar du siffror och kan hantera personal? Då är du kanske den vi söker för att driva och utveckla vår ekonomiavdelning. Som CFO har du ett övergripande ansvar för HR, redovisning, ekonomistyrning, lönehantering, cash management, skattefrågor och analys. Det krävs att du har intresse för att driva HR frågor. Arbetet är både på operativ och strategisk nivå.

Ekonomiavdelningen består av ett team med 3 medarbetare vars arbetsuppgifter är inom HR, order, logistik, ekonomi och inköp. Du ska ha viljan att leda och utveckla avdelningen mot uppsatta mål.

CFO sitter med i ledningsgruppen och agerar som ekonomisk expert. Du rapporterar till VD som också vill ha dig som bollplank i olika diskussioner. Stämningen här är familjär och beslutsvägarna korta.

Din profil

Är du rätt för oss har du

  • ekonomisk utbildning på universitets- eller högskolenivå med tyngd i redovisning
  • ca 5 års erfarenhet som ekonomichef med liknande arbetsuppgifter
  • tidigare erfarenhet av personalansvar
  • erfarenhet från tillverkande bolag
  • kunskap att självständigt sköta koncernredovisning, bokslutsarbete, budgetarbete, revisioner, analyser och uppföljningar
  • erfarenhet från HR
  • svenska och engelska i tal och skrift
  • använt Microsoft NAV, Visma lön, Excel och Exflow
  • egenskaper som gör att du är prestigelös, flexibel, proaktiv och en genuin lagspelare.

Vill du göra oss sällskap på vår fortsatta tillväxtresa?

Ansökan

Vi genomför denna rekrytering löpande. Du ansöker via formuläret till höger/ Sök tjänst.

Vid frågor vänligen kontakta HR, Malin Gyllin, på mobil 0736 – 792 692 eller epost rekrytering@paxxo.se snarast så vi kan utreda om vi är rätt för dig och du för oss.

Processen drivs av VD och HR.

Om oss

Paxxo är ett familjeägt företag som grundades1980 i Malmö. Företaget utvecklar, tillverkar och saluför ett unikt och hållbart säcksystem för effektiv avfallshantering. Det innovativa säcksystemet, som idag finns över hela världen, är baserat på ett extremt tunt och starkt 3-skikts material i polyeten. vilket ger världens starkaste sopsäck som minskar plastförbrukningen med 70% jämfört med traditionella säckar.

Läs mer om oss på www.paxxo.seAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Paxxo Ab