Kvalitetstekniker till expansiva och globala Konecranes

Konecranes är ett globalt och världsledande företag inom Lifting Businesses™. Vi erbjuder kundanpassad lyftutrustning och tjänster till kunder inom verkstads- och processindustrin, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Med 16 000 anställda på 600 platser i 50 länder brinner vi för att lyfta inte bara tunga föremål, utan hela industrier och bidra till ökad effektivitet, säkerhet och resultat. Våra kunder står inför en spännande och omvälvande framtid, vilket ställer krav på oss att tillhandahålla smart och intelligent lyftutrustning med tillhörande tjänster där produktion möter digitalisering och en alltmer ökad teknikutveckling. När du väljer Konecranes får du tillgång till en unik källa med global erfarenhet och kompetens kombinerat med lokalt kunnande som stärker dina lyftlösningar, ökar din produktivitet och bidrar till ett ökat värde av ditt bolag.

Vill du lyfta din karriär? Välkommen till oss på Konecranes.

Din nya utmaning

Som Kvalitetstekniker har du en given och central roll i vår Supply-organisation där du kommer arbeta både proaktivt och reaktivt med kvalitetsarbetet. Övergripande innebär dina arbetsuppgifter att du är involverad i hela supplyprocessen - från säkring av nya artiklar till seriemässig produktion och test av nya produkter. Vidare arbetar du fram kontrollinstruktioner i produktionsflödet och har en mycket central roll vad gäller såväl operativt som strategiskt förbättrings- och kvalitetsarbete. Du fyller en rådgivande funktion vid produktionsstörningar och i denna roll samarbetar du över gränserna inom organisationen tillsammans med exempelvis inköp, produktion, konstruktion och service.

I ditt arbete kommer du ta många beslut, rapportera avvikelser och driva ärenden vidare i samarbete med externa leverantörer samt ansvara för uppföljning av deras kvalitetsutfall. Din roll är kontaktintensiv och handlar till stor del om att bygga relationer såväl internt som externt. Tjänsten erbjuder stora möjligheter att påverka och vara med att utveckla företagets kvalitetsarbete. Du är placerad i Markaryd men du kommer även ge support till och bidra i globala kvalitetsprojekt med våra enheter i Shanghai, Kina och Montceau i Frankrike.

Din bakgrund

För att lyckas med och trivas i tjänsten som Kvalitetstekniker hos oss, tror vi att du har ett gediget intresse för kvalitets- och förbättringsarbete och en teknisk utbildningsbakgrund. Du har ett tekniskt intresse och trivs i en roll som innebär både operativt och administrativt arbete och du stimuleras av en tjänst som ställer krav på din förmåga att både bygga och vidareutveckla samarbeten internt och externt med exempelvis leverantörer.

Du trivs i en roll som innebär beslutsfattande och där du får ett tydligt ägandeskap i vissa projekt samtidigt som du har tidigare erfarenhet av generellt kvalitetsarbete inom process, system och rutiner. Kanske har du någon tidigare erfarenhet av projektledning? För denna tjänst är det starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta proaktivt med systematisering av processer och kvalitetsverktyg och vi sätter stort värde på följande erfarenheter;

  • Mätteknisk kunskap
  • Ritningsläsning
  • Kunskaper inom PPAP, 6 Sigma och 8D.
  • Har du tidigare kunskaper inom ISO 9001 och IATF 16949 är detta meriterande.
  • Vi tror att du har din bakgrund inom tillverkande industri som exempelvis fordonsindustrin eller annan tung industri.

Du kommer arbeta i ett globalt sammanhang, vilket ställer krav på en hög kulturmedvetenhet och god kommunikationsförmåga. Tjänsten förutsätter att du har möjligheter att resa nationellt och internationellt samt att du har mycket goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, noggrann, har förmåga att prioritera och känner ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter. Du har ett personligt driv, är nyfiken på ständigt förbättringsarbete och har lätt för att lära. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt har lätt för att kommunicera med andra. Du trivs i en tempofylld, vänlig och stark utvecklingsorienterad miljö där dina tekniska, affärsmässiga och sociala förmågor får möjlighet att lyftas.

Vi erbjuder

Vi är ett värderingsstyrt företag med en lång historik och en stabil finansiell situation där våra värdeord ”trust in people, total service commitment och sustained profitability” guidar oss i vardagen mot nya framgångar.

På Konecranes hamnar du i händelsernas centrum och får en utmanande och rolig uppgift som Kvalitetstekniker i ett företag som värdesätter kvalitet och optimerade produktionsflöden. V jobbar med hela världen som vår marknad och ser till att våra order styrs direkt efter kundernas behov och våra högteknologiska produkter får en mängd kundspecifika anpassningar gjorda. Här finns utmärkta möjligheter till ständig kompetensutveckling och en internationell karriär!

Ansökan

Låter detta som din nästa utmaning?

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 4 augusti.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Emma Torstensson, Supply Quality Manager, + (0) 70 667 35 52, emma.torstensson @konecranes.com .

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Rekryteringskonsult
Sofie Abrahamsson, +46 (0) 730 22 00 08 eller sofie.abrahamsson.ext@konecranes.com

Facklig kontakt är Miroslav Antolovic, Unionen.
Telefon: 0433-733 78, E-post: miroslav.antolovic@konecranes.comAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Konecranes Lifttrucks AB