Offertingenjörer till expansiva och globala Konecranes

Konecranes är ett globalt och världsledande företag inom Lifting Businesses™. Vi erbjuder kundanpassad lyftutrustning och tjänster till kunder inom verkstads- och processindustrin, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Med 16 000 anställda på 600 platser i 50 länder brinner vi för att lyfta inte bara tunga föremål, utan hela industrier och bidra till ökad effektivitet, säkerhet och resultat. Våra kunder står inför en spännande och omvälvande framtid, vilket ställer krav på oss att tillhandahålla smart och intelligent lyftutrustning med tillhörande tjänster där produktion möter digitalisering och en alltmer ökad teknikutveckling. När du väljer Konecranes får du tillgång till en unik källa med global erfarenhet och kompetens kombinerat med lokalt kunnande som stärker dina lyftlösningar, ökar din produktivitet och bidrar till ett ökat värde av ditt bolag.

Vill du lyfta din karriär? Välkommen till oss på Konecranes.

Din nya utmaning

Som Offertingenjör tillhör du vår R&D avdelning. Du har en tekniskt bred och supporterande roll i vårt team som kan liknas vid ett ”tekniskt nav” mellan avdelningarna teknik, produktion, inköp och marknad. I din roll som Offertingenjör kommer du att arbeta operativt med anbuds- och offertarbete.

Övergripande innebär dina arbetsuppgifter att du är involverad i hela processen gällande anbud från förfrågningar till komplett teknisk offert. Exempelvis kommer du att utvärdera såväl uttryckta kundbehov som faktisk genomförbarhet, granska och svara på förfrågningar och anbud samt ge förslag på bästa tänkbara tekniska lösning utifrån kundspecifika behov.

Vidare arbetar du med att ta fram och förbereda tekniska presentationer, kalkyler, analyser, beskrivningar av tekniska funktioner samt säkerställa eventuella underleverantörers åtaganden.

Du är starkt drivande och delaktig i kunddialoger där du fyller en rådgivande och beslutande funktion i egenskap av ditt ägandeskap av tekniska lösningar i offert och anbudsarbete.

I ditt arbete kommer du ta många beslut, bibehålla och utveckla såväl god sakkunskap som bästa praxis i förhållande till omvärldsfaktorer och olika konkurrenters tekniska lösningar.

Tjänsten är placerad i Markaryd och erbjuder stora möjligheter att påverka och vara med och utveckla företagets processer och rutiner gällande anbuds-och offertarbete.

Din bakgrund

För att lyckas med och trivas i tjänsten som Offertingenjör hos oss, tror vi att du har gedigen produktkännedom. Du har mycket god insyn branschspecifika krav och standarder samt ett utpräglat tekniskt intresse. Du har en eftergymnasial, teknisk utbildning och några års relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offert och anbudsarbete. För denna tjänst är en god, allmän CAD-kunskap meriterande, exempelvis i Solid Works. Du har en utpräglad pedagogisk förmåga och är en god kommunikatör såväl muntligt som skriftligt.

Du trivs i en roll som innebär beslutsfattande och där du får ett tydligt ägandeskap och en roll som innefattar såväl tekniska som kommersiella frågeställningar.

Du kommer arbeta i ett globalt sammanhang, vilket ställer krav på en hög kulturmedvetenhet och god kommunikationsförmåga. Tjänsten förutsätter att du har möjligheter att resa nationellt och internationellt samt att du har mycket goda kunskaper i engelska.

Personliga egenskaper

Som person är du flexibel, ansvarsfull och har en god förmåga att prioritera dina arbetsuppgifter. Då teamet supporterar en rad olika avdelningar och fyller funktionen som ”tekniskt nav”, trivs du i en roll där du får anamma en rörlig situation, ta beslut och prioritera därefter. Du har ett personligt driv, är nyfiken på ständigt förbättringsarbete och har lätt för att lära. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp samt har lätt för att kommunicera med andra. Du trivs i en tempofylld, vänlig och stark utvecklingsorienterad miljö där dina tekniska, affärsmässiga och sociala förmågor får möjlighet att lyftas.

Vi erbjuder

Vi är ett värderingsstyrt företag med en lång historik och en stabil finansiell situation där våra värdeord ”trust in people, total service commitment och sustained profitability” guidar oss i vardagen mot nya framgångar.

På Konecranes hamnar du i händelsernas centrum och får en utmanande och rolig uppgift som Offertingenjör i ett företag som värdesätter kvalitet och optimerade produktionsflöden. Vi jobbar med hela världen som vår marknad och ser till att våra order styrs direkt efter kundernas behov och våra högteknologiska produkter får en mängd kundspecifika anpassningar gjorda. Här finns utmärkta möjligheter till ständig kompetensutveckling och en internationell karriär!

Ansökan

Låter detta som din nästa utmaning?

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är 16 oktober. Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och biofoga CV och personligt brev.

Vill du veta mer om jobbet är du välkommen att kontakta Roger Persson, Offer Engineering Manager, + (0) 705 10 21 88, roger.persson@konecranes.com .

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Rekryteringskonsult Sofie Abrahamsson, +46 (0) 730 22 00 08 eller sofie.abrahamsson.ext@konecranes.com

Facklig kontakt är Miroslav Antolovic, Unionen,Telefon: 0433-733 78, E-post: miroslav.antolovic@konecranes.comAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Konecranes Lifttrucks AB

Ansök härFöretag
Konecranes Lifttrucks AB


Plats
Markaryd