Teknisk Support för reservdelar till expansiva och globala Konecranes

Konecranes är ett globalt och världsledande företag inom Lifting Businesses™. Vi erbjuder kundanpassad lyftutrustning och tjänster till kunder inom verkstads- och processindustrin, skeppsvarv, hamnar och terminaler. Med 16 000 anställda på 600 platser i 50 länder brinner vi för att lyfta inte bara tunga föremål, utan hela industrier och bidra till ökad effektivitet, säkerhet och resultat. Våra kunder står inför en spännande och omvälvande framtid, vilket ställer krav på oss att tillhandahålla smart och intelligent lyftutrustning med tillhörande tjänster där produktion möter digitalisering och en alltmer ökad teknikutveckling. När du väljer Konecranes får du tillgång till en unik källa med global erfarenhet och kompetens kombinerat med lokalt kunnande som stärker dina lyftlösningar, ökar din produktivitet och bidrar till ett ökat värde av ditt bolag.

Vill du lyfta din karriär? Välkommen till oss på Konecranes.

Din nya utmaning

Har du ett tekniskt intresse, en stor portion nyfikenhet gällande förbättringsarbete och stimuleras av ett variationsrikt och serviceinriktat arbete – då kan vi erbjuda en riktigt spännande tjänst som Teknisk Support för Reservdelar.

Du kommer att fylla en viktig och uppskattad funktion då ditt fokus kommer att skapa förutsättningar för hela flödeskedjan från inköp & logistik till att supportera orderhantering och försäljning. Ditt arbete präglas av många varierande arbetsuppgifter och är kontaktintensiv både internt och externt. I denna roll tillhör du vårt affärsområde för eftermarknad och försäljning och du rapporterar direkt till Global Parts Operations Manager. Exempel på arbetsuppgifter inom denna roll är;

  • Bidragande i olika utvecklingsorienterade projekt gällande nya och befintliga produkter
  • Genom teknisk rådgivning till våra kunder säkerställa kundnöjdhet och långsiktiga kundrelationer
  • Rådgivande funktion där du arbetar fram förslag på unika och kundanpassade lösningar
  • Delta i arbetet med produktoptimering och utveckling av vårt totala kunderbjudande

Din bakgrund

Är du lösningsorienterad med tidigare erfarenhet av att arbeta med försäljning? Söker du utmaningar i ett globalt marknadsledande bolag? Hos oss får du en nyckelroll i ett framgångsrikt, stabilt bolag med en stark företagskultur och marknadsledande produkter.

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller annan eftergymnasial utbildning inom relevant område alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Några års erfarenhet av liknande roller och god vana vid att läsa ritningar och tekniska dokumentation. Har du tidigare arbetat inom eftermarknad med exempelvis fokus på reservdelar och support är detta meriterande. Internationella resor förekommer därför kräver tjänsten att du kan uttrycka dig flytande i både svenska och engelska i tal och skrift.

  • Erfarenhet inom maskinteknik och eller liknande produktportfölj är meriterande
  • Erfarenhet i PML/PDM – samt ERP miljöer är meriterande
  • Du har goda kunskaper i MS Office

Personliga egenskaper

Som person är du lyhörd, pålitlig och har en god förmåga att etablera och underhålla relationer med olika typer av människor. Du är driven med god samarbetsförmåga och har en förståelse för prioriteringar och struktur. Vidare är du en lösningsorienterad person med intresse att skapa affärer och nyfiken på de utmaningar som du ställs inför. Du besitter en analytisk förmåga för att kunna förstå kundernas behov och arbeta med relevanta och lönsamma förslag på förbättringar till våra kunder.

Vi erbjuder

Vi är ett värderingsstyrt företag med en lång historik och en stabil finansiell situation där våra värdeord ”trust in people, total service commitment och sustained profitability” guidar oss i vardagen mot nya framgångar.

På Konecranes hamnar du i händelsernas centrum och får en utmanande och rolig uppgift som Teknisk Support i ett företag som värdesätter kvalitet och optimerade produktionsflöden. V jobbar med hela världen som vår marknad och ser till att våra order styrs direkt efter kundernas behov och våra högteknologiska produkter får en mängd kundspecifika anpassningar gjorda. Här finns utmärkta möjligheter till ständig kompetensutveckling och en internationell karriär!

Ansökan

Låter detta som din nästa utmaning?

Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Sista ansökningsdag är den 4 augusti.

Har du frågor kring tjänsten vänligen kontakta Global Parts Operations Manager Johan Kårhammer, +46 (0) 70-667 35 38 eller johan.karhammer@konecranes.com

Om du har frågor kring rekryteringsprocessen vänligen kontakta Rekryteringskonsult
Sofie Abrahamsson, +46 (0) 730 22 00 08 eller sofie.abrahamsson.ext@konecranes.com

Facklig kontakt är Miroslav Antolovic, Unionen.
Telefon: 0433-733 78, E-post: miroslav.antolovic@konecranes.comAnge i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Konecranes Lifttrucks AB

Ansök härFöretag
Konecranes Lifttrucks AB


Plats
Markaryd


Kategori
Data och IT
Kommunikation och Information

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.