Sjöfartsverket rekryterar avtals- och arbetsrättsspecialist

Bransch: HR, juridik
Antal tjänster: 1

Att arbeta som Avtals- och arbetsrättsspecialist på HR

HR-avdelningen är en styrande och stödjande avdelning vars uppdrag är att bidra till att Sjöfartsverket är en attraktiv arbetsplats med ett starkt arbetsgivarvarumärke och en effektiv verksamhet. Detta genom att utveckla och stödja ledningen, chefer och medarbetare med strategier, riktlinjer, rutiner, utbildning och rådgivning.

Avdelningen utgörs i dagsläget av ca 25 personer bestående av HR-direktör, Förhandlingschef, HR-specialister, HR-partners och utbildningshandläggare. I avdelningen ingår även Sjöfartsverkets kursgård med personal. Vi är nu inne i ett skede där vi behöver stärka upp avdelningen och vidareutveckla våra arbetsmetoder och vårt HR-erbjudande till kärnverksamheten - ett arbete där du kommer att kunna bidra och påverka.

Arbetsuppgifter

Som avtals- och arbetsrättsspecialist rapporterar du till förhandlingschefen och kommer du att fungera som sakkunnig och expert där du stöttar HR-partners och Sjöfartsverkets chefer i arbetsrättsliga frågor. Inom området avtal och arbetsrätt kommer du att bevaka förändringar samt utvecklar och implementerar interna policys, riktlinjer och processer.

Sjöfartsverket står inför ett stort arbete att se över våra kollektivavtal där du kommer ha en viktig del i att stötta förhandlingschefen med utveckling och förhandling samt implementering av nya kollektivavtal. I arbetsuppgifterna ingår även att utbilda medarbetare och chefer i arbetsrättsliga frågor, bereda ärenden till personalansvarsnämnden (PAN) och bistå med olika utredningsarbeten. Då Sjöfartsverkets verksamhet är spridd geografiskt kommer det att ingå en del resor i tjänsten.

Placering Norrköping

Vem är du?

Vi söker dig som har högskoleutbildning eller universitetsutbildning inom HR-området, arbetsrätt, juridik eller annan utbildning vi anser likvärdig. Du har flerårig gedigen erfarenhet som rådgivare inom avtal och arbetsrätt gärna i en specialistroll. Vidare ser vi att du har förhandlingsvana och god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska. Har du erfarenhet att arbeta inom offentlig sektor samt att genomföra utbildningsinsatser är det meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper där vi ser att du är relationsskapande, flexibel och är öppen för förändringar. Du har en förmåga att agera självständigt och strategiskt där du arbetar tills du har uppnått önskat resultat.

Tjänsten är säkerhetsklassad och det krävs att du är svensk medborgare, innan anställning genomförs en säkerhetsprövning och registerkontroll.

Vi erbjuder dig

Du får möjlighet att bli en del av Sjöfartsverket - Sveriges vackraste arbetsplats. Vår arbetsmiljö är unik och vårt uppdrag är unikt. Vi är en utvecklingsinriktad organisation och det finns goda möjligheter att förena arbetsliv och privatliv.

Sjöfartsverket - en jämlik arbetsplats

På Sjöfartsverket förväntar vi oss att alla våra medarbetare agerar på ett professionellt, öppet och engagerat sätt. Det är en självklarhet för oss att arbeta aktivt för likabehandling och vi tar för givet att du delar vår uppfattning.

Upplysningar:

Frågor om tjänsten besvaras av Experis rekryteringskonsult Therese Fyhr, tel. 011-191898, therese.fyhr@se.experis.com.

Du kan bara skicka in din ansökan via Sjöfartsverkets hemsida;

Ansök här till Avtals- och arbetsrättsspecialist

Fackliga företrädare:

SACO Benjamin Hell, ST-Sjöfart Tapani Hoffrén, SEKO Olof Boman, samtliga kan nås via vår växel 0771-63 00 00.

Diarienummer:18-04384

Välkommen!Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Experis

Ansök härFöretag
Experis


Plats
Norrköping


Kategori
Human Resources
Juridik

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.