Serviceorienterad Ekonomiassistent med intresse för logistik till Skånefrö

Vill du arbeta i en utvecklande och framåtdrivande organisation med höga kvalitetskrav? Har du erfarenhet av brett ekonomiarbete samt ett genuint intresse för att leverera service i toppklass? Vi på Skånefrö söker en ny Ekonomiassistent som kan ta våra interna processer och vår servicenivå till nästa nivå .

Skånefrö är ett av Sveriges ledande utsädesföretag med ett av Europas modernaste frörenserier. Det som driver oss är strävan efter högsta möjliga kvalitet genom hela kedjan – och det är ingen slump att vårt gräsfrö blivit bäst i test hos Råd&Rön och att vi har det renaste utsädet – långt över EU:s norm. Vårt kontor är beläget i natursköna Tommarp på Österlen.

Om rollen
Som vår nya Ekonomiassistent blir du en viktig funktion i en platt och familjär organisation som idag består av 34 medarbetare. Din roll är varierande och tudelad och till stora delar säsongsbetonad. Under största delen av kalenderåret kommer du primärt att stötta bolagets ekonomiansvarig i arbetet med koncernens ekonomi men under högsäsong kommer ditt fokus ligga på logistik där du planerar in- och utleveranser av våra produkter.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

 • Löpande redovisning och månadsbokslut
 • I samråd med ekonomichef ta fram ekonomiska rapporter och sammanställningar
 • Kundreskontra och inkasso
 • Planera ut- och inleveranser av lantbruksprodukter, främst under vår- respektive höstsäsong
 • Orderregistrering
 • Orderutskrift/orderbevakning av weborders
 • Bygga och upprätthålla starka relationer med kunder

Vi söker dig som ser långsiktighet i rollen och vill lära känna våra kunder och produkter väl. Vi är ett familjeföretag, det är därför en självklarhet för oss att hjälpas åt där det behövs för stunden – på kontoret och ut mot kund. Du arbetar i nära samarbete med kontorets samtliga funktioner och rapporterar till Ekonomichef. Du är placerad på vårt kontor i Tommarp utanför Simrishamn och vi ser gärna att du bor i närområdet.

Om dig
Vi tror att du ser dig själv som en positiv och kommunikativ person och du trivs som bäst i breda och varierande roller där du får användning av din ditt trevliga sätt och din förmåga att lösa problem. Du har ett prestigelöst förhållningssätt - för dig är det en självklarhet att hjälpa till där du behövs mest för stunden. Du är en god administratör och du förstår vikten av ordning och du har förmågan att skapa struktur. Vidare är du trygg i att arbeta självständigt och att ta egna initiativ inom ramen för dina befogenheter.

Kvalifikationer:

 • Några års erfarenhet av löpande redovisningsarbete och ekonomiadministration
 • Utbildning inom ekonomi och redovisning är önskvärt
 • Behärskar Officepaketet, främst Excel och Word
 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska (tal & skrift)
 • Erfarenheter av arbete i databaser är meriterande, vi använder oss av MS Access
 • Erfarenhet av koncernredovisning är meriterande
 • Har du tidigare erfarenhet av orderhantering, transportkoordinering eller andra logistikrelaterade arbetsuppgifter är det starkt meriterande

Vi söker dig som kan bidra till företagets redan goda stämning samtidigt som din kunskap och erfarenhet gör oss bättre.

Vi erbjuder
Hos oss på Skånefrö blir du en viktig spelare för oss i vår fortsatta framgång. Du erbjuds en varierande roll sett till arbetsuppgifter beroende på säsong samt goda möjligheter att vara med och påverka våra interna och externa processer. Då arbetet är säsongsbetonat ställs vi kontinuerligt inför nya utmaningar. För oss är din hälsa viktig och vi erbjuder därför friskvårdsbidrag.

Välkommen att bli del av en sammansvetsad grupp som tillsammans skapar teamkänsla och god stämning på arbetsplatsen.

Ansökan
Är du den vi söker? Då vill vi gärna komma i kontakt med dig!

Du ansöker genom att fylla i ansökningsformuläret och bifogar CV och personligt brev. Då urvalet sker löpande ser vi gärna att du inkommer med din ansökan snarast möjligt.

För frågor rörande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Amanda Johansson; amanda.johansson@roirekrytering.se , 0732-33 11 90.

För frågor rörande tjänsten är du välkommen att kontakta Ekonomichef Mats Hansson; mats.hansson@skanefro.se , 0414-412505.

Välkommen med din ansökan!

Om Skånefrö
Skånefrö är ett av Sveriges ledande utsädesföretag med ett av Europas modernaste frörenserier. Företagets drivkraft är hög kvalitet och målsättningen, högsta möjliga kvalitet i hela kedjan. Det är ingen slump att vårt gräsfrö fått ”Bäst i test” hos Råd&Rön och 00-kvaliteten uppmärksammandes internationellt. Med en spetskompetens av svenska fröodlare och ett världsomspännande kontaktnät görs ständigt noggranna urval av nytt sortmatierial till den gröna sektorn.

Besök gärna vår hemsida för mer information; www.skanefro.se eller se filmen om skånefrö .Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Skånefrö

Ansök härFöretag
Skånefrö


Plats
Simrishamn


Kategori
Bank, Finans
Ekonomi
Försäkring

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.