Koncerncontroller till Trelleborgs Kommun

Trelleborgs kommun, Kommunledningsförvaltningen, Ekonomiavdelningen

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen

Ekonomiavdelningen ansvarar för övergripande ekonomiarbete för Trelleborgs kommun. Vårt uppdrag innehåller uppgifter med kommunens budget, redovisning, uppföljning, bokslut och finansiering. Vi arbetar också med uppdrag för kommunens förvaltningar samt för förvaltade stiftelser. Tjänsten som koncerncontroller är nyinrättad inom kommunens ekonomiavdelning och direkt underställd kommunens ekonomichef.

Arbetsuppgifter

I uppdraget ingår finansiell internrapportering med tillhörande koncernredovisning samt full legal koncernredovisning två gånger per år. I rollen som koncerncontroller kommer du att ansvara för och/eller delta i utvecklingsprojekt samt ansvara för kommunikation och informationsutbyte med kommunens dotterbolag.

På sikt kommer tjänsten att innehålla controlling på koncernnivå, exempelvis framtagning av nyckeltal med tillhörande analyser, budgetavvikelser mm.

Du kommer dessutom utgöra ett stöd till verksamheten i ekonomiska frågeställningar, bolagsförvaltning och övriga förekommande uppgifter inom området.

Kvalifikationer

Du har en civilekonomutbildning eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har även mångårig erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete, särskilt önskvärt är erfarenhet av arbete i koncernmiljö. Du är uppdaterad inom redovisningsområdet vad gäller både koncern- och bolagsnivå. Vidare håller du ett helhetsperspektiv för hur olika affärshändelser påverkar resultat och balans på koncernnivå.

Goda kunskaper i koncernredovisning och K3 är ett krav. Har du dessutom erfarenhet av Raindance är detta starkt meriterande.

Personliga egenskaper

Du är en utvecklings- och lösningsfokuserad person som drivs av att förbättra, effektivisera och att skapa lösningar på komplexa frågeställningar. Du är ansvarstagande i din roll och har förmågan att självständigt driva projekt från start till mål.

Du är även en person som trivs i förändringsbenägna och utvecklingsorienterade miljöer, då koncernen ständigt befinner sig i en sådan miljö. För att lyckas i arbetet är det även viktigt att du har en pedagogisk kommunikationsförmåga, både skriftligt och muntligt.

Arbetstid/varaktighet

Tjänsten är en tillsvidareanställning, heltid.

Kontaktperson

Christoffer Hällefors, Rekryteringskonsult, christoffer.hallefors@roiaffektor,se , 070-200 25 90 .

Bo Carlbark, Ekonomichef tfn 0708 - 81 71 38

Izabela Obiedzinski, Redovisningschef tfn 0708 - 81 71 37

Liridon Kaludra, HR-specialist tfn 0708 - 81 71 57

Ansökan

Du ansöker via formuläret i annonsen. Observera att vi tyvärr inte har möjlighet att ta emot ansökan via e-post. Sista ansökningsdag är 2019-05-27.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Antal lediga befattningar: 1

Sysselsättningsgrad: 100%

Ort: Trelleborg

Län: Skåne län

Land: Sverige

Ref. nr: 2019/22

Facklig företrädare: Representant nås via Trelleborgs kommuns kundtjänst 0410-73 30 00

Publicerat: 2019-04-26

Sista ansökningsdag: 2019-05-27Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Trelleborgs kommun

Ansök härFöretag
Trelleborgs kommun


Plats
Trelleborg


Kategori
Bank, Finans
Ekonomi
Försäkring

För att se eller bevaka liknande jobb, välj område ovan.