Säljchef

Säljchef

med byggbakgrund till Umeå / Örnsköldsvik med omnejd

Masonite Beams AB har som affärsidé att "tillverka, distribuera och sälja moderna, kundanpassade, kostnadseffektiva träbaserade I-balksystem och tekniska lösningar till byggindustrin och byggmaterialhandeln". Bolaget är nu i en expansiv fas där vi vidareutvecklar olika miljövänliga byggsystem som svarar mot marknadens efterfrågan på ekologiska, resurssnåla och kostnadseffektiva sätt att bygga träbaserade bostäder och lokaler.

Vi söker dig som

  • vill vara en del av vårt innovativa team i Rundvik
  • vill lansera världens bästa byggsystem och hjälpa våra kunder att implementera dessa lösningar
  • brinner för försäljning, är målfokuserad och vill ta Masonite Beams byggsystem till nya höjder

Befattningsbeskrivning
Som säljchef hos Masonite Beams AB har du en central roll i företagets fortsatta utveckling och ingår i ett team med Business Developing Manager, industrisäljare, FOUchef, marknadskoordinator och distriktschefer. Din uppgift blir att identifiera nya affärsmöjligheter, bryta ny mark och utöka vår befintliga kundbas i Sverige. Du kommer att lägga grunden för långsiktig relation med befattningshavare och operativ personal inom föreskrivande led, fastighetsutvecklare och entreprenörer.

Du har ett eget ansvar gällande planering och genomförande av erforderliga försäljnings- och marknadsaktiviteter för att nå uppsatta mål.

Tjänsten innebär ca 40-80 övernattningar per år.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Driva sälj och informationsspridning av Masonite byggsystem. Aktivt besöka olika intressenter, allt från föreskrivande led till kunder, för att söka nya affärsmöjligheter men även samla input för att ge riktlinjer om vilken vidareutveckling som behövs av Masonite Beams system och produktsortiment.

Du har ansvar för prisförändringar, artikeldata samt uppföljning.

Bistå säljarna med expertis i kundmöten samt höja kompetensen internt genom utbildningar. Hålla presentationer inför små och stora grupper

Skapa och underhålla marknadsanalyser för att ha förståelse för marknadsutvecklingen. Ta ut färdriktningen för nästa steg i utvecklingen kring var vi skall synas och vad skall vi kommunicera

Personliga egenskaper
Som person är du ”framåtlutad” och alltid på tårna. Du har kunskap inom teknisk försäljning och gillar tekniska utmaningar. Fördelaktigt om du har erfarenhet av sälj inom bygg eller fastighetsbranschen. Du är van att ha hög närvaro hos kunden och dennes kunder. En av dina viktigaste egenskaper är att du är en ”social talang” som höjer sig över mängden…

Vi pratar med Stefan Öijerholm

Hej Stefan! Du jobbar som Försäljnings- och Marknadschef här på Byggma Group. Hur länge har du varit i branschen?
Det blir snart 11 år.

Ni letar just nu efter en Säljare, vilken bakgrund eller kunskap tycker du man bör ha för att lyckas?
För att lyckas i rollen så bör man ha kunskap om hur man bygger och konstruerar hus. Kanske har man jobbat som arbetsledare eller projektledare inom bygg. Eller varför inte en byggnadsingenjör som vill erövra världen tillsammans med oss.

Varför tycker du att man skall söka sig hit till er?
Byggma Group är en internationell koncern med oändliga karriärmöjligheter, inte bara i Sverige. Vi tillför ett mervärde för våra kunder som också uppskattar vår närvaro. Sen har vi ju riktigt roligt tillsammans…

Vi erbjuder
Ett omväxlande, fritt och utmanande arbete hos ett av Europas ledande leverantör av byggmaterial. Vi vet att våra möjligheter att växa hänger på att våra medarbetare fortsätter att utvecklas. Därför är det viktigt för oss att stimulera personlig utveckling. Dina begränsningar sätts av dig själv och möjligheterna till en framgångsrik karriär är goda!

Utöver de mjuka värdena så erbjuder vi marknadsmässig lön, tjänstebil, dator, telefon och säljverktyg. Ditt nya kontor ligger i nybyggda och moderna lokaler precis vid Östersjön. Kanske har vi den bästa utsikten i norra Europa? Dina nya arbetskamrater väntar på dig!

Kontakt:
Vill du veta mer om jobbet och företaget är du välkommen att höra av dig till mig, Stefan Öijerholm som är Försäljnings- och Marknadschef på Byggma Group, telefon: 076-72 34 293.

Sökord: Säljare, Fältsäljare, Utesäljare, Area Manager, Area Sales Manager, Byggsäljare, Försäljningsingenjör, Projektledare, Arbetsledare, Regionsäljare, Sales, Field Sales, Säljansvarig, Produktansvarig, Produktchef

Säljpoolen


Ange i ansökan att du sökt tjänsten via Akademikerjobb.se
Arbetsgivarens övriga jobb
Masonite Beams